EMILY HUNTER

OVER | WERK | CONTACT | HOME

 

”Tijdens een reis rondom New York City belandde ik in Troy, een kleine stad in upstate New York. Aldaar zwierf ik wat rond en belandde in het cafe ”Psychedelicatessen” 275 River Street. Een wat smoezelig café waar de psychedelische thematiek goed was doorgevoerd in kleurgebruik, meubels maar ook in het aannemen van kleurrijke werknemers. Ik dronk er een koffie en zocht wat door de stapel tijdschriften. Ik vond een een gebruikt schoolschriftje.
Troy heeft een inwoners aantal van nog geen 50.000 mensen, maar daarentegen wel een gerenommeerde particuliere technische universiteit het ”Rensselaer Polytechnic Institute”. Wat de naam dankt aan de oprichter Stephan van Rensselaer een nazaat van de Nederlandse familie die zich, in de tijden van de kolonisatie, daar in de 17e eeuw vestigde.
Het schriftje wat ik vond leek van een student afkomstig te zijn. Die op de genoemde universiteit, Humanities, Arts, and Social Sciences, een van de faculteiten, zou studeren. Niet in Amerika geboren, gezien het gekke Engels. En het zou gaan om een meisje, ze zou Emily Hunter heten. In dit schrift schrijft Emily over kunst, haar welzijn, opdrachten, observaties.
Ik ben het gaan cureren, en zo verder Emily gaan vormgeven.”

[Project in Progress]